31 רעיונות ליצירה

בחודש ינואר, אצור משהו כל יום, ואשמח אם תצטרפו אלי! בפוסט הזה כתבתי קצת על איך להתארגן ליצירה אינטנסיבית כזאת, כדי להצליח לעמוד בה וליהנות ממנה, ועכשיו אני מעלה כאן 31 רעיונות ליצירה, כדי שיהיה לנו מאגר לשלוף ממנו ולא נצטרך לשבת זמן רב מדי מול הדף הלבן, או לבזבז זמן על חרדות.

הרעיון הוא לפנות כ-15 דקות ביום ליצירה. כמובן שאם יש לכן אפשרות להקצות יותר זמן ליצירה, זה מצויין, אבל המטרה איננה ליצור מאסטרפיס, אלא להתניע תהליכים יצירתיים, ליצור עם הידיים, ובעיקר לשחק וליהנות. לכן בחרתי רעיונות פשוטים שכל אחת יכולה לנסות. כל הרעיונות מתאימים גם לעבודה עם ילדים, ואפשר בקלות לשתף אותם באתגר, או להשתמש ברעיונות לפעילויות אחרות. אין חובה לעבוד לפי הרשימה, המטרה היא ליצור כל יום בינואר, זה לא משנה מה! היצירה טובה לבריאות, זה כבר מגובה במחקרים!

 

איך כדאי לעבוד עם הרשימה?


היסודית – עבדי לפי הרשימה, יצירה אחת ביום. זה נוח ומשחרר, כי הכל כבר כתוב ומסודר, לא צריך לשבור את הראש כל יום מחדש.

הסדרתית – עברי על הרשימה, בחרי את הרעיונות שמוצאים חן בעינייך, וצרי בהתאם לכל רעיון, כמה ימים ברצף. למשל, אם מוצאים חן בעינייך חמישה רעיונות, תעבדי במשך שבוע על אותו רעיון, ורק אז תעברי לרעיון הבא.

הספונטנית – בסוף הפוסט הכנתי לך רשימה להדפסה. הדפיסי אותה, גזרי את כל המשימות לפריטים נפרדים, והכניסי לצנצנת. כל יום תוכלי לשלוף לך רעיון ולעבוד לפיו.

 

מוכנות? הנה הם, 31 רעיונות יצירתיים לינואר, ובכלל!

 

כרטיסי ברכה. אני מתכוונת לנצל את האתגר הזה כדי להכין לעצמי מאגר כרטיסי ברכה. כרטיסי ברכה הם קטנים בהגדרה, ואם תכינו מראש ניירות, אלמנטים שונים, דבק ומספריים, או אפילו רק צבעי מים, תוכלו להכין כרטיס ב-15 דקות ופחות. כשהכנתי את הכרטיסים האלה, רציתי ליצור סדרה, ידעתי שאני צריכה להספיק 8 כרטיסים בערב אחד, אז השתמשתי בהמון אלמנטים מוכנים: מדבקות, ניירות מדוגמים מעניינים, כל מיני סיכות וכפתורים, ודמויות גזורות. בלוח שלי בפינטרסט תוכלו למצוא המון דפי קולאז' חינמיים להדפסה. אגב, יש מגזין שלם שמוקדש רק לכרטיסים שאפשר להכין בעשר דקות! המגזין נקרא Take Ten, תוכלו להציץ בגליונות שונים שלו. מאד נחמד לראות שיש כל כך הרבה אפשרויות, והכל בעשר דקות! בתנאי, כמובן, שבחרתן חומרים מראש, כי מן הידועות הן שרק בחירת הניירות המדוגמים לוקחת יומיים!

 

Cards By Hagit Azoulay Rozanes

 

מעטפות. יש לי חיבה עזה למעטפות. אני אוהבת מעטפות גדולות, קטנות, שקופות, מצויירות, מנוקדות, קשיחות, מרופדות. יום אחד גיליתי שיש לי אוסף מעטפות. אז עכשיו אני רוצה ליצור לעצמי מעטפות. מה עושים? אני בוחרת מעטפה יפה, פותחת בעדינות את החיבורים שלה, עד שנשארת לי ביד פיסת נייר שטוחה, שבעצם תשמש לי כתבנית לבניית מעטפות חדשות. אני משרטטת את התבנית הזאת על נייר (לבן או חום, אפשר גם לעבוד עם דפי עיתון או ספר!), מציירת ומדביקה עליו ומקשטת, ואז מקפלת ממנו מעטפות חדשות. אני בדרך כלל שומרת לי גם מעטפות משומשות שאהבתי, מציירת עליהן, ועושה בהן שימוש חוזר.

חותמות. מתי בפעם האחרונה שיחקתן עם החותמות שלכן? אל תנסו ליצור יצירת מופת! פתחו יומן, קחו דף, מצידי תשתמשו במפית מהמטבח. הוציאו את כל החותמות, ופשוט החתימו אותן. צרו עמודים שלמים של הדפסים עם חותמת אחת, החתימו חותמת על סוגים שונים של נייר – על נייר משובץ, על נייר צבעוני, נייר מדוגם, הכינו לכן דמויות ואלמנטים להדבקה מאוחר יותר. החתימו חותמת וצבעו אותה, או פשוט צרו לעצמכן קטלוג של החותמות שיש לכן. לשחק, זה כל הסיפור.

שרבוטים. שרבוטים זה כיף גדול. אפשר להמציא דוגמאות, לחזור עליהן, למלא עמודים שלמים בעיגולים או קווים בכל מיני גדלים. קחו השראה מהלוח שלי, נצלו את ההזדמנות לבדוק את כל הטושים, העפרונות והצבעים שיש לכן בבית, ושרבטו לכן עמודים על גבי עמודים, בשביל הכיף. אילו צורות מושכות אתכן? אולי תנסו לחקות ציורים קיימים מהלוח? האם יצאו לכן העתקים מדוייקים, או ציורים שונים וחדשים שקיבלו את האופי שלכן? האם תבחרו להגביל את עצמכן לצבע שחור על גבי לבן, או שתעבדו עם מגוון צבעים?

צביעה יצירתית. מדפיסים תמונות בשחור לבן, צובעים ומשחקים איתן. כאן, למשל, הפכתי תמונה של הבת שלי על קרוסלה לשחור לבן, הדפסתי במדפסת הביתית, וצבעתי אותה. אפשר להדפיס כך תמונות משפחתיות, תמונות וינטג' (יש בלוח שלי, למשל התמונה הזו), תמונות ממגזינים, ופשוט לשחק!

 

Color a family photo

 

ציטוט. בחרו ציטוט שמדבר אליכן (תוכלו לבחור מתוך האוסף שלי, שקשור באמנות, בלוח פה), כתבו אותו בצורה מעניינת ביומן, על גבי גלויה או כרטיס או על המראה שלכן, ציירו סביבו, הפכו אותו למעניין יותר. הציצו בספר הזה, שכולו ציטוטים וציורים יפהפיים, להשראה.

התנסו בצבעי מים. מכחול וקצת מים, וצבעים של ילדים שעולים 5 שקלים. ההתנסות במדיום שונה מלמדת המון. מה קורה כשהמכחול מאוד רטוב? וכשהוא יבש יותר? ואם תרטיבו מעט את הדף, ורק אז תציירו עליו? ואם תצבעו את כל הדף ואז תציירו על הצבע הרטוב בצבע אחר? ניסוי וטעייה.

כרטיס גירוד. אני אוהבת דפי גירוד, עשיתי אותם עם הילדים ככרטיסי ברכה, ובפעילויות שונות גם עם מבוגרים, זה תמיד קל ומהנה! תצטרכו צבעי שמן ("פנדה"), זה לא עובד עם גירים על בסיס מים. הרעיון הוא לצבוע עמוד, כרטיס ברכה, גלויה, או כל בסיס אחר שתבחרו, בהמון המון צבע. תקשקשו, תצבעו, תציירו, ותמלאו את הדף, כדי שלא יישארו בו חלקים לבנים. לאחר מכן מכסים את כל הצבע בשחור (ג'סו שחור, צבע אקרילי או צבע פנדה). כשהצבע השחור מתייבש, אפשר לקחת קיסם ולחרוט בתוכו. אפשר לעבוד דרך שבלונה, אפשר לצייר ולכתוב, וזה פשוט כיף גדול.

 

כרטיסי גירוד מהירים וכייפיים

 

scratch art

 

תכשיט. יש לי בפינטרסט לוח של תכשיטים בעבודת יד. לא כי אני בכלל עונדת תכשיטים או מכינה אותם לעצמי, אלא כי אני תמיד משתעשעת ברעיון הזה. אז הנה, כשיש חודש שלם ליצור, זאת הזדמנות מצויינת לנסות גם ליצור לעצמי תכשיט! רוב התכשיטים שתמצאו בלוח פשוטים וכייפיים, ולחלקם גם מצורפת הדרכה. אני מתכוונת ליצור לעצמי לפחות תכשיט אחד במהלך האתגר הזה.

שירים מושחרים. בחרוו עיתון כלשהו, עמוד ממגזין, עמוד מספר ישן, או ממחברת האזרחות ששמרתם מכיתה ט'. השחירו בטוש שחור את כל המילים שלא מתחשק לכן לראות היום. מה נשאר? שיר אישי, בדרך כלל משעשע, לעתים משמעותי. חיזרו על התרגיל הזה, זה פשוט וכיף, ועוד תגלו על עצמכן דברים מעניינים. תוכלו לראות דוגמאות פה.

ציור על בד. ציפיות לכריות סלון (או כריות בכלל!), סינרים, קלמרי בד לבנים או מג'ינס, ותיקי בד פשוטים הם מצע נהדר לצייר עליו. אפשר לצייר עם צבעים ייעודיים לבד, אבל הנסיון שלי מלמד שצבעים אקריליים במילא לא יורדים מבד, אז אני מציירת עם אקריליים. מידת ההשקעה תלויה בזמן ובחשק שלכם, אבל תמיד אפשר לכתוב מילים של שיר אהוב, או לצבוע איזה ציור אבסטרקטי, לא צריך ללכת רחוק מדי, המטרה היא ליהנות!

 

Acrylic paint on pillow

 

ציור על קנווס. ציירו על קנווס, עם צבעים אקריליים, בצורה חופשית. אל תנסו לצייר צורות או דברים מובחנים בכלל, אלא רק להשתמש בצבע, לקשקש, למרוח, ולשחק. אל תיבהלו מאיך שזה נראה, המטרה היא לשחק וליהנות, ובכל זאת עבדו על קנווס ולא ביומן. הקנווס והציור בצבעים אקריליים מחייב, לכאורה, והמטרה שלכן היא לעבוד בצורה חופשית בכל זאת!

 

Free paint

 

קולאז'. במסגרת ההכנות מראש, שימו בצד מגזין כלשהו, אם אין לכן ערימות תמונות גזורות. אתגרו את עצמכן ליצור קואלז' מתוך מגזין אחד בלבד. אפשר הרי לדפדף שעות במגזינים ולחפש את התמונה ה"נכונה". אבל הפעם נסו להגביל את עצמכן למגזין אחד, ולראות מה תצליחו להפיק ממנו. נסו לעבוד מהר, ולא לחשוב יותר מדי. לגזור ולהדביק.

 

Fun collage

 

ציור על גבי מגזין. כבר בילדותי אהבתי לצייר על דוגמניות במגזינים של אמא שלי. אז הייתי רק משחירה להן שיניים ומציירת קעקועים. היום יש כל כך הרבה אפשרויות מדליקות. למשל, ציור על המגזין בפנדה, בהשראת גואים טיו. ואפשר גם בהשראת העבודות המדליקות של אנה שטרומף. ואפשר גם בהשראת שניהם. יש לנו 31 ימים!

קולאז' טקסט. גזרו מעיתון, או כל עמוד טקסט שיש לכן בהישג יד מילים שמעניינות אתכן, ומלאו עמודים בטקסט צפוף משלכן, אם או ללא משמעות. מה אפשר לעשות עם עמוד מלא בטקסט שבחרתן אישית? אולי להשחיר חלקים ממנו כמו בתרגיל הקודם? אולי לגזור את כל הקולאז' הזה לחתיכות אקראיות ולהדביק אותו מחדש? מה יצא לכן מהתרגיל הזה?

 

Clipped text for art journal

 

צילום. טיילי בבית ונסי לתפוס פריימים ייחודיים, יצירתיים. זה לא יהיה קל, הבית שאנחנו חיים בו מאוד מוכר ו"שקוף" לנו, נסי למצוא זוויות ייחודיות שיספרו סיפור, ויציגו תמונה מעניינת, ייחודית. צלמי 5-6 תמונות לפחות. אולי יצא דיוקן עצמי מעניין? האם תבחרי לצלם בשחור לבן או צבע? האם תדפיסי את התמונות לאחר מכן? תצרפי להן טקסט? מהן האפשרויות לעבודה עם תמונות אלה?

חותמת אישית. בראש השנה, הכנתי עם הילדים "חותמות" מתפוחים חצויים. חצינו תפוח, טבלנו בצבע, והחתמנו כרטיסי ברכה. יש המון דרכים להכנת חותמות אישיות, מהחתמה עם פירות וירקות, גילוף תפוחי אדמה, ועד לגילוף מחק או גומי מיוחד לצורך זה, ויצירת אינסוף דוגמאות אישיות יפהפיות. ג'ולי בלזר מגלפת מדי שנה, לאורך כל חודש דצמבר, חותמת אחת ביום. אפשר לשאוב ממנה המון השראה. יש לי לוח פינטרסט לרעיונות החתמה פשוטים וזמינים יותר, פה.

התאמנו על ציורי דיוקן. אני בכוונה כותבת "התאמנו", ולא "ציירו", כי אני מכירה מספיק אנשים שנרתעים כשהם רק שומעים על האפשרות לצייר, ועוד פנים! אז פתחו את היומן היצירתי שלכן בעמוד כלשהו, חלקו אותו למשבצות בגודל שיהיה לכן נוח לעבוד בתוכו, והתחילו להמציא פרצופים. איך ייראו העיניים? עיגולים, שקדים, מציאותיות, היתוליות? והאף? הוא יהיה קו באמצע הפנים? מלבן ארוך? איך תציירו אותו? אל תשכחו שזה משחק שהמטרה שלו להיות מהנה. אני יודעת שאתן בטוחות שאתן לא יודעות לצייר פרצופים, תנסו, מה יכול להיות? זה יהיה משעשע ומלמד. נסו את זה, זה כיף!

 

imperfect faces, just do it

 

התחילו יומן יצירתי. יומן יצירתי הוא מחברת שאפשר ליצור בה בצורה חופשית ומשוחררת מכל ביקורת, פשוט כי אפשר לסגור אותו. היצירה ביומן היא אישית, זאת לא יצירה לתלות בסלון או לתת מתנה. כתבתי על כך בהרחבה כאן, והנה, עכשיו יש לכן הזדמנות לפתוח מחברת ופשוט להתחיל לקשקש ולהדביק בה. היצירה ביומן, כמו בכל האתגר היומי הזה, לא צריכה להיות משהו גמור, מושלם או יפהפה, אבל עצם הקצאת הזמן לעבודה ביומן, הישיבה מולו והנעת הידיים, מעוררות תהליכים יצירתיים, ובסופו של דבר זו ממש יצירה לשם היצירה, ולא לשום מטרה אחרת, כך שאפשר להתרכז בהנאה. כשהגיעו מחברת הרילוקיישן להעביר את תכולת הבית שלנו לארה"ב, מיד הבחנתי בגליל מדבקות ענק עם הפרטים שלנו, וביקשתי לקבל את כל מה שיישאר ממנו. תוך כדי אריזת הבית, כבר הדבקתי ביומן את המדבקות, ומאוחר יותר הדבקתי גם את קרע המעטפה עם הבול בעל הכיתוב "ישראל זה הבית", ליצירת עמוד שמתעד את המתח הזה שקיים בתוכי. החורף, אכלנו הרבה דלעות, אז במקום לזרוק לפח את כל המדבקות שקילפתי מהן, הדבקתי ביומן. לא, זאת לא יצירה אמנותית, אבל זו בהחלט עדות לחורף 2017, ומי יודע לאן העמודים האלה ימשיכו. היצירה ביומן תמיד אישית, תמיד שלי, והיא התחלה נהדרת. היום פשוט תתחילי.

 

Relocation journal

 

נסו טכניקה חדשה. בעידן של יוטיוב, בלוגים, אינסטגרם וכל הצפת המידע הזאת, חולפים לנו מול העיניים כל כך הרבה רעיונות ביום, שזה מטורף. עצרו לרגע את הטירוף, הסרטונים, ההדרכות, הרעיונות, וכל המידע, והיזכרו במשהו שאהבתן במיוחד. טכניקה חדשה שראיתן, תמונה שמצאה חן בעיניכן במיוחד במוזיאון או בפינטרסט, סרטון מעניין שראיתן. עכשיו יש לכן הזדמנות מצויינת במסגרת האתגר לעצור הכל ולהתנסות סוף סוף בטכניקה או רעיון שתמיד רציתן, אבל עדיין לא יצא. אני, למשל, מאוד רוצה לנסות את הטכניקה הזאת.אז הנה, יש לכן הזדמנות, יש אישור בכתב, לכו על זה! הצליח? לא הצליח כמצופה? מה למדתן? והכי חשוב, נהניתן?

פירוק והרכבה. בחרו עמוד ממגזין. האמיצות ביניכן יכולות לבחור עמוד מתוך היומן שלכן, במקום המגזין, ולצלם אותו במכונת צילום. גזרו את העמוד לריבועים בגדלים דומים, והדביקו את הפאזל שנוצר בצורה חדשה, להרכבת משהו שונה וייחודי. מה קרה בתהליך? איך נראית התמונה החדשה, ומה הקשר בינה לבין הישנה? מה עשה לכן התהליך הזה, ואילו מחשבות הוא עורר? האם תמשיכו לעבוד על הפאזל הזה אחרי ההדבקה? תצבעו אותו? תכתבו עליו?

העברת תמונה. יש כל כך הרבה טכניקות ואפשרויות להעברת תמונה, כל כך הרבה חומרים וסוגים של תוצרים. מה תרצו לעשות היום? עמוד ביומן? העברת תמונה לקנווס? לעץ? כרטיס ברכה עם העברת תמונה? או פשוט להתאמן בכמה טכניקות שונות של העברה? הנה אחת פשוטה לדוגמה. והנה רעיון שאפשר לנסות: במקום טוש בלנדר, נסו לעבוד עם אצטון. חשוב לקנות אצטון מהסוג הכי זול שיש (2 ש"ח בסופר), לשפוך מעט ממנו על גב התמונה, ולשפשף עם כפית. כל שאר ההוראות בדיוק כמו בהדרכה שקישרתי. ספרו לי אם הצלחתן. בעבודה הזאת יש שלושה סוגים של העברת תמונה: עם אצטון, עם ג'ל מדיום ועם צורב עץ.

 

Image transfers

 

דמויות כתמים. צרו כתמים אקראיים על נייר. אפשר להשתמש בתה, בקפה, במים שנשארו לכן אחרי שהרתחתן סלק, או בצבעי מים מהחנות. צרו על הנייר כתמים באמצעות טפטוף צבע מדולל, או משיחות מכחול אקראיות. תנו לדף הצבוע להתייבש כמה דקות, ואז הביטו בו, הפכו אותו, ונסו לראות אם אתן מזהות בתוך הכתמים דמויות, צורות, או כל דבר אחר. זה כמו להביט בעננים ולזהות מפלצות או כל מיני חיות. אחרי שהבחנתן בצורות החדשות, ציירו אותן על הדף.

השלמת תמונה. בחרו תמונה מתוך מגזין, וגזרו ממנה חלק כלשהו. הדביקו את התמונה הגזורה ביומן היצירתי, או על כל מצע אחר שתבחרו, והשלימו את התמונה הגזורה באמצעות ציור שלכן. תנו לדמיון ללכת. אם גזרתן ראש של דמות כלשהי, תוכלו לצייר לה ראש חדש, אבל תוכלו גם לצייר ראש של כבשה, ציפור, או ראש ענן. הכל הולך! ציירו בעיפרון, או התפרעו עם הצבעים. נהניתן? שתפו אותנו בתוצרים!

דוגמאות. בסביבה שלנו יש המון דוגמאות מעניינות. החל מהטבע, קורי עכביש, עלים ואבנים ועצים ופרחים, הסתכלתן פעם על כרוב חתוך? בצל? יש אינספור דוגמאות מרתקות. גם בבית, בחלונות, בשערים, בכסאות, ועל גבי פח האשפה יש דוגמאות מכל מיני סוגים. פסים ועיגולים ותחרות. שטיחים, ותבניות ומפיות, אם תפקחו את העיניים תגלו דוגמאות מרתקות מסביב. מה אפשר לעשות איתן? לצלם, לצייר אותן, ליצור מהן שבלונות. אספו דוגמאות מעניינות ולא שגרתיות. חפשו ברחבי הבית, בגינה, בסביבת הבית. אל תחפשו דוגמאות צפויות, כמו הדפסי בדים ווילונות, נסו לחדד את הראייה ולמצוא את הדברים הנסתרים והמעניינים יותר, ולשאוב מהם השראה.

הכינו רקעים לעבודות עתידיות. צבעו כרטיסי ברכה, מעטפות, ניירות עטיפה, קנווסים, שקיות נייר, ומה לא. שחקו עם צבעים וטקסטורות, הדביקו פריטי קולאז', תנו לחופש להנחות אתכן ופשוט תעשו בלגן. לפני העבודה, פרסו נייר חום על משטח העבודה, השתמשו בו כדי לנקות מכחולים, לעשות ניסויי צבע, ובסוף העבודה יהיו לכם עוד משטחים שיוכלו לשמש כניירות עטיפה ייחודיים, או פריטי קולאז' לעבודות עתידיות. האם אלה רקעים, או יצירות אבסטרקטיות מעניינות בפני עצמן?

 

Art journal hagitaz.com

 

טקסטורה. טקסטורה יוצרת עניין בציור, הופכת כל קנווס למיקסד מדיה, ותמיד כיף להדביק ולהערים חומרים יוצרי טקסטורה ולעבוד עליהם לאחר מכן. אני אוהבת להדביק מסקינג טייפ מקומט ונייר משי, ואז להערים שכבות צבע שיוצרות בעצמן טקסטורות נוספות. על הצבע אפשר לחרוט ליצירת עוד טקסטורה. ומה עוד הייתן רוצות לנסות כדי ליצור טקסטורה מעניינת? עכשיו שאתן מקצות זמן ליצירה כל יום, יש לכן זמן לבחון ולחקור גם רעיונות כאלה!

 

Mixed media on canvas

 

שחזור עבודה קיימת. בחרו עבודה קיימת שלכן, עמוד יומן או ציור, למשל, צלמו אותו במכונת צילום, ועבדו עליו שוב, אבל הפעם במדיום אחר. אם העמוד שלכן מצוייר בצבעי מים, עברו עליו בצבעי עיפרון הפעם, או נסו אפילו משהו מאתגר יותר, לעבוד עליו בצבעי פנדה "גסים" יותר. אם העמוד שבחרתן הוא הדבקת קולאז', הפעם ציירו את כולו בעצמכן, במקום להדביק. שחזור עבודות שלנו יוצר תהליך מעניין, מעין שיחה עם עצמינו שתוצאותיה יכולות להיות מעניינות מאוד, והתהליך בטוח יהיה מעניין!

ציור על פתק דביק. או שלושה. פתקים דביקים (Post its) הם חומר זמין ונוח, וקטן! שמרו את המשימה הזאת לימים שבהם אין לכן זמן או כוח, ופשוט שרבטו על פתק דביק, ציירו ציור קטן, איירו ציטוט, צרו סדרה של שלושה פתקים, או יותר, או נסו לעשות כל דבר מעניין אחר עם פתקים דביקים. באתר הזה יש אינספור פתקים דביקים עם מסרים חיוביים מצויירים, שבעל הבלוג משאיר בכל מיני מקומות אסטרטגיים.

צרו ושלחו גלויה. (או גלויות!) בחרו כל אחד מהרעיונות הנ"ל, וצרו אותו על גבי גלויה. מכירות מישהי שתשמח לקבל גלויה? (מי לא?!) שלחו לה מילים טובות, ציטוט נחמד, שיר קטן, על גבי גלויה שיצרתן לבד.

שלבו רעיונות. בחרו שניים-שלושה רעיונות שאהבתן מהרשימה, ושלבו ביניהם ליצירה אחת. כרטיסי ברכה עם ציורים בצבעי מים? גלויה ועליה קולאז' עם טקסטורות? במה תבחרו?

בונוס: המציאו אתגר קטן בעצמכן, והוסיפו אותו פה בתגובות, כך יהיו לנו עוד אינספור רעיונות!

הכנתי לכן גם רשימה ממוספרת כדי שתוכלו להדפיס אותה. להורדה והדפסה, לחצו כאן.

השקעתי המון מחשבה וזמן בכתיבת הרשימה הזאת, כל התמונות והעבודות שמוצגות בה הן שלי, ולא הועתקו משום מקום אחר, ואני מקווה שהיא תהיה לכן שימושית באתגר הזה, ובכלל. המטרה העיקרית מבחינתי היא ליצור וליהנות. כל הרעיונות אפשריים ופשוטים, תנו לעצמכן לנסות וליהנות! זה משחק, לא פרוייקט גמר להגשה, לא הכנה לתערוכה. במהלך חודש ינואר, אני אפתח כל יום שרשור בקבוצה של הסטודיו, ונוכל לשתף מה יצרנו באותו יום. אין חובה ליצור לפי הרשימה שלי! אלה הם רק רעיונות שאמורים לעזור למי שזקוקה לרעיונות. כל מי שיוצרת, ולא משנה מה, מוזמנת לשתף בשרשור של אותו יום. בבלוג אפרסם סיכום שבועי של העבודות, ובפייסבוק ואינסטגרם יעלו כל יום העבודות שיצרתי באותו יום. מוכנות? היכון, צא!

אשמח אם תשתפו את הפוסטים שלי:

30 תגובות

  1. היי חגית, דבר ראשון – אני מאוד נהנית לקרוא על הרעיונות שלך, שמחה שהגעתי במקרה לאתר..
    אני מורה עכשיו לאמנות כיתה ט', זה בי"ס וולדורף אבל אני רוצה להכניס תכנים טיפה יותר מגוונים ושיתאימו לתקופה הזו המוזרה שהלמידה היא מרחוק..
    אשמח לשמוע ולראות כל מיני יצירות ורעיונות שיכולים להתאים לגיל המבולבל הזה, גיל ההתבגרות.
    תודה רבה חמוטל

    1. הי חמוטל, תודה רבה על המילים החמות, אני שמחה שאהבת את הבלוג! לצערי אין לי בכלל היכרות עם ילדים בגילאים האלה, ואני לא מלמדת ילדים, אני רק מתנדבת בכיתות של הילדים שלי, שהן כיתות נמוכות. אני מאמינה שאם תפשפשי קצת בלשוניות "הדרכות", או ב"השראה", פה למעלה, יהיו כמה רעיונות שיוכלו לשמש אותך, כי הדברים שאני עושה פונים לכל גיל. מעבר לזה אני לא יודעת איך אוכל לעזור.

  2. היי חגית, האם אפשר להעביר תמונה לקנבס.
    מדובר על תמונה שפותחה בחנות צילום.
    אם כן התהליך הוא : להדביק עם דבק לבן א התמונה לקנבס לתת להתייבש ואז להרטיב ?
    עם אצטון ? מים ? אשמח לטיפים ועזרה.
    אם לא ניתן עם תמונה שפיתחתי בחנות צילום איזה סוג תמונה כן ניתן להעביר ? הדפסה רגילה ?

  3. היי חגית, בשבועות האחרונים יצא לי "להכיר" אותך דרך "הקבוצה של הסטודיו" שבעקבותיה נכנסתי לאתר שלך. חייבת להתוודות שאת מאוד מאוד מרגשת אותי.
    בכתיבה שלך,
    ביצירה שלך,
    בדרך שאת מבטאת את עצמך ואת היצירה,
    ביכולת הנתינה העצומה שלך.
    חבל שלא יצא לי להכיר אותך ממזמן אך אני מאושרת שעכשיו אני יכולה להתעדכן בפוסטים שלך.
    כשדפדפתי באתר ראיתי את אתגר 31 הימים של ינואר וזה הדליק אותי לגמרי והחלטתי שממחר אני מתחילה.
    התחברתי מאוד לכך שכתבת שהרבה פעמים אנחנו נמצאים מול דף לבן ופתאום משתתקים, מפחדים וכלום לא יוצא לנו. זו הרגשה שמוכרת לי ואני הרבה פעמים מנסה בכל מיני דרכים להתגבר עליה. יש לי גם נטייה לקנות עוד ועוד חומרים כדי לקבל השראה ואיכשהו אני מגלה שמה שנוצר זה מלאי עצום של חומרים ומעט יצירה.
    לא סיפרתי לך על עצמי, אז ממש בקצרה- אני נשואה ואנא לשלושה ילדים מקסימים ממש בגילאי 8,4,2 (כולם ילדי אוגוסט). אנחנו מאוד אוהבים ליצור בבית וכמעט כל יום אנחנו חווים , נוגעים ועוסקים בחומרים ממגוון רחב. הילדים שלי מלמדים אותי הרבה מאוד על חופש יצירתי ועל שחרור מעכבות. בפייסבוק שלי אני מרבה לשתף במה שאנחנו עושים יחד.
    כיף לי "שהכרתי" אותך ואשמח מאוד להמשיך ולהתעדכן.
    תודה רבה רבה לך על כל השיתוף ןההשראה שאת מעניקה.

    1. הדר, תודה רבה! נעים להכיר! את בחברה טובה, כי הרבה מאוד אנשים שמגיעים ליצירה מרגישים כמוך. גם אני התחלתי מקניות ועוד קניות, וזה באמת מאוד כיף להכיר חומרים חדשים ולהתנסות בהם, אבל גם מגיע השלב שבו מבינים שהחומרים הם לא הפתרון, אלא רק הכלים. כיף לכם שאתם יוצרים הרבה ומתנסים בבית, אני בטוחה שיהיה לכם חודש כייפי במיוחד! בינואר לפני שנה, כשאני עשיתי את האתגר הזה, הילדים שלי עשו חלק גדול ממנו במקביל אליי, והיה יום אחד שאפילו בעלי הצטרף ויצר, וזאת הייתה חגיגה גדולה. הרגשתי שגם כשאנחנו לא ממש יושבים ויוצרים, אנחנו יצירתיים יותר. למשל, באותו חודש הבת הקטנה שלי (5) עשתה המון פאזלים ועבודות ב"סדרות", וכל הזמן העלתה רעיונות יצירתיים (כמו לקחת דברים מפח הנייר וליצור איתם, ועוד). בקיצור, חגיגה! תיהנו!!

  4. הי חגית את משרה השראה כל כך ביעילות ובקלות!!
    תודה
    אם כבר מדברים על השראה אז אולי יש לך רעיון לחומר פיסול(זול) שמתייבש באויר ומהר
    קראתי בפוסט על הבוץנייר אבל אני צריכה בצבע הלבן או מקסימום שמנת כדי שאוכל לצבוע באקריליק וכו
    אשמח לקבל ממך במייל LALITMOONA@GMAIL.COM תודה ושוב תודה
    בי ללי

    1. היי ללי, אני לא מפסלת ולא עוסקת בכלל באמנות שימושית, הדבר היחיד שאוכל להמליץ עליו הוא משהו שאני זוכרת מהילדות שלי, "דאס"! 🙂 את מכירה את החומר הזה? נשמע לי שזה בדיוק מה שאת מחפשת – חומר פיסול שמתייבש באוויר ואפשר לצבוע אותו.

  5. הי הרעיונות מקסימים , מחפשת רעיון להכין קולאג למדריך בצופים , יש לי תמונות של הילדים ומשהו שכל ילד כתב

  6. וואי חגיתוש, רעיונות מעולים!! אחלה פוסט. כייף לקבל את הניוזלטר הראשון. תודה.

    1. שרון! כיף שאת קוראת פה, אני שמחה שאהבת, ותודה שהשארת לי תגובה, ד"ש מהעבר שכזה :-))

  7. חגית את נדיבה ונהדרת. הכנות שלך מהווה השראה לכל מי שעומד בפני תהליכים דומים . ההנחיות שלך כמו לתת יד ולהוביל בבטחה את ההולכים/הולכות בתוך יער עבות של רעיונות ואפשרויות יצירה (מרב עצים לפעמים קשה לראות את השבילים וגם לא את העצים המגוונים שבדרך…). תבורכי. אני עוקבת אחרייך באהבה. האתגר שהצבת מעורר מוטיבציה וגם חששות, מה כבר אפשר לעשות ב 15 דקות … ויחד עם זה פותח אפשרות נהדרת להיות על המגרש מתוך חופש ושחרור מלא. אולי אפילו לשרבט משהו נקרא ליצור…..או להכין דף רקע ביומן? מרשה לעצמי את החופש לפרשנות הזו ואם כך אני אתך. מוקירה אותך מאד. המשיכי להאיר לנו דרך ושנה טובה ויצירתית לך ולכולנו

    1. תודה רבה על המילים החמות שלך, אורית! בהחלט להכין רקע ביומן זה ליצור, ובהחלט שרבוט הוא יצירה. כל דבר שגורם לנו לעצור לכמה דקות את שגרת היום שלנו וליצור, בעצם, הוא יצירה. אני מאמינה שעצם הרעיון שאני צריכה ליצור כל יום, שנשמע (גם לי עצמי) בהתחלה כמו אילוץ כפוי ולא נעים, בעצם יגרום לי להיות עם עיניים פקוחות יותר ומחשבות עירניות יותר לאיסוף רעיונות ודברים שייכנסו ליצירה, אז זה כבר משהו טוב 🙂 נתחיל, נראה!

  8. וואו חגית איזה פוסט מושקע ועושה חשק! שומרת לי לפנסיה 😉
    אשתדל לעשות בו שימוש לפני… יש פה כמה דברים שממש מתחשק לי לעשות.
    לילך

    1. תודה רבה, לילך! ואל תחכי לפנסיה עם דברים שאת רוצה לעשות, החיים זה עכשייו! 😉

  9. אוי חגיתי, זה נפלא!!
    ובניגוד להחלטה להפסיק לעשן, להתחיל דיאטה ולעשות ספורט החל מהאחד בינואר,
    את הרשימה הזו אני ממש רוצה לעשות וגם אעשה!! 3> 3> 3>

    1. תודה! איזה כיף שתצטרפי! וזה רעיון מצוין, אינסטגרם, כי הכי נוח וזמין לצלם ולעלות.

  10. וואו, חגית!!! איזה פוסט מושקע ומרתק ונדיב! בהחלט "גזור ושמור" על לוח ההשראה שלי, ולא רק לינואר. תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אוהבת ליצור, אבל זקוקה להשראה? הדרכות? רעיונות?

מעולה! זה בדיוק מה שאני שולחת למנויות שלי.

מלאי את כתובת המייל שלך, ותוכלי ליהנות מתוכן מגוון ומעניין. שימי לב, ההרשמה תושלם רק אם תלחצי על כפתור האישור במייל הראשון שתקבלי.

אני שמחה מאוד על כל מנויה שמצטרפת, ולעולם לא אעשה שימוש אחר בפרטים שלך.

גם אלו מעניינים:

אוהבת ליצור, אבל זקוקה להשראה? הדרכות? רעיונות?

מעולה! זה בדיוק מה שאני שולחת למנויות שלי.

מלאי את כתובת המייל שלך, ותוכלי ליהנות מתוכן מגוון ומעניין. שימי לב, ההרשמה תושלם רק אם תלחצי על כפתור האישור במייל הראשון שתקבלי.

אני שמחה מאוד על כל מנויה שמצטרפת, ולעולם לא אעשה שימוש אחר בפרטים שלך.

אוהבת ליצור, אבל זקוקה להשראה? הדרכות? רעיונות?

מעולה! זה בדיוק מה שאני שולחת למנויות שלי.

מלאי את כתובת המייל שלך, ותוכלי ליהנות מתוכן מגוון ומעניין. שימי לב, ההרשמה תושלם רק אם תלחצי על כפתור האישור במייל הראשון שתקבלי.

אני שמחה מאוד על כל מנויה שמצטרפת, ולעולם לא אעשה שימוש אחר בפרטים שלך.