אני מאוד אוהבת העברות תמונה, תהליכים שבהם מעבירים את הדיו של התמונה לנייר או בד. האפקט שיוצרת ההעברה תמיד מעניין וייחודי יותר מהדבקה פשוטה של תמונה.
התנסיתי בהרבה העברות תמונה, והעברתי סדנאות רבות על טכניקות שונות להעברת תמונה, ורוב הטכניקות דורשות מיומנות מסויימת והיכרות עם החומר כדי לקבל תוצאות טובות, אבל במקרה הזה כל מה שצריך הוא טוש בלנדר (Blender pen) ותמונות, לקבלת תוצאה טובה ומעניינת. השימוש המקורי בטוש בלנדר הוא לערבוב צבעים ודיו ויצירת אפקט שדומה לצבעי מים, אבל פה אנחנו משתמשות בו רק לצורך ההעברה של התמונה.
הטוש שאני השתמשתי בו הוא AD Chartpak Blender Marker, והוא טוש שקוף, שמלא בחומר חזק (xylene) שמעביר את התמונה. אפשר להעביר תמונה גם עם אצטון וטרפנטין, אבל פה יש לנו את הנוחות של הטוש, שמגיע עם החומר בתוכו.
התמונות שמתאימות להעברה באמצעות הטוש הזה הן תמונות שהודפסו במדפסת לייזר, או צולמו במכונת צילום. לא ניתן להשתמש בתמונות שצולמו או הודפסו במדפסת הזרקת דיו ביתית, הטוש לא יכול להעביר אותן. אפשר גם להעביר תמונות מעיתונים או מגזינים ישנים, אבל קשה לדעת אילו הדפסות יעברו. ההנחיה הכללית לגבי העברת תמונה היא שניתן להעביר תמונות שהודפסו באמצעים פשוטים וישנים. לכן, אין מה לנסות לעבוד עם מגזינים חדשים, ההדפסה היום כבר מתקדמת והתמונות לא יעברו. אפשר כן לנסות להעביר תמונות או כיתובים מעיתונים יומיים, לפעמים זה עובד. ובכלל, ניסוי וטעייה עובדים הכי טוב בהעברת תמונה.
אז מה עושים?
לצורך ההדגמה, הדפסתי תמונה במדפסת לייזר. אפשר להשתמש בכל תמונה משפחתית או אחרת, ופשוט לצלם אותה במכונת צילום.
הפכתי את התמונה על העמוד שאליו אני רוצה להעביר אותה:
וצבעתי את אחורי הדף עם הטוש:
והנה, התמונה עוברת:
התהליך הזה מאוד פשוט, וכדאי להתחיל ולנסות להעביר תמונות שונות, כדי לראות מה קורה. אני ניסיתי עם תמונות מודפסות, תמונות מטיים אאוט תל אביב, מגליון ישן מאוד של בורדה, מעיתונים יומיים, ועוד. כאן אפשר לראות דוגמה מתוך היומן שלי, שבה הפרצופים הגבריים הם מתוך עיתון:
שימו לב!
1. כשמעבירים את התמונה, מעבירים למעשה תמונת מראה שלה. חשוב לזכור את זה, במיוחד אם רוצים להעביר כיתוב.
2. כתוב על הטוש שהוא לא רעיל, אבל הוא כן מסריח מאוד, וחשוב לעבוד איתו באזור מאוורר.
3. קיימים בשוק הרבה מאוד טושי בלנדר של חברות שונות, ניסיתי הרבה מאוד סוגים שלא עבדו עד שהגעתי אל הטוש הזה, שעובד מצויין.
4. ככל שהתמונה והרקע שלה כהים יותר, כן ההעתקה תצא פחות ברורה.
מכירים גם טכניקות מעניינות להעברת תמונה? איזו טכניקה היא האהובה עליכם?
פוסט זה פורסם לראשונה ביולי 2008.
13 תגובות
חגית, המון תודה על השיתוף והמידע המעולה שאת מעניקה לחובבות הנושא.
ראיתי בקישור שהטושים שהמלצת מגיעים בחבילה. האם כל הטושים שם מתאימים להעברה, גם הצבעוניים?
תודה, המשיכי להעשיר אותנו.
היי אורלי, תודה רבה על המילים החמות! גם הטושים הצבעוניים מעבירים תמונה, אבל הרקע שלה יהיה צבעוני. הם לא טובים כמו השקוף, אבל נחמד לנסות. אם את רוצה טוש אחד שקוף יחיד, יש כאן – https://amzn.to/2XjqWxF
היי מקסימה כמה טוב ופרגון יש בך בעצם הרעיון להעביר הלאה את ההדרכה והיצירתיות שבך
תודה לך
אני מגיעה לניויורק על מספר חודשים היכן אוכל לקנות את הבלנדר טוש וגם חומרים לארקיל
פורינג? תודה מראש ורד
הי ורד, את הטוש הכי טוב להזמין באמאזון, כי אי אפשר לדעת איפה יהיה אותו. באזור שלי אין אותו בחנויות, אני מזמינה באמאזון. לגבי אקריליק פורינג, אין בעיניי שום דבר שמצדיק קניה בארה"ב, תסתכלי בהדרכה שלי, אני משתמשת בחומרים פשוטים, ויש הכל בארץ, חבל להיסחב סתם. בכל מקרה, זה מאוד פופולרי עכשיו, אז תוכלי למצוא הכל במייקלס ובכל חנות יצירה אחרת. תיהני!
הי חגית, לגבי פורינג והחומרים הפשוטים שיש גם בארץ – האם מדובר על דבק פלסטי של אלמרס? כי נראה לי שסתם דבק פלסטי שקונים בחנויות הסטוק לא יהיה מספיק טוב. או שאני טועה?
אגב, האם ניסית פורינג עם החומרים ה"מיועדים" לזה? מתקבל אותו אפקט ממש?
תודה רבה מראש! תענוג לקרוא אותך ואת התפעלות שלך מיצירה. מאוד מזדהה
הי ענת, התפקיד של הדבק הוא להגמיש את הצבע ולאפשר לו לזרום ולנזול בחופשיות. צבע בלי דבק לא נוזל בצורה חלקה ככ. לכן אני לא חושבת שמשנה סוג הדבק, אבל לשאלתך, כן, אני משתמשת באלמרס. לא ניסיתי עם החומרים הייעודיים, כי אני מקבלת תוצאות מעולות עם חומרים פשוטים, אני חושבת שזה תמיד עדיף 🙂
אשמח אם תרענני נשכחות בשלהי 2008 אולי.. ותעלי הדרכה להעברת תמונה בעזרת מסקנטייפ שקוף.
רעיון טוב, ורד, רושמת לי!
היי ,הכתבות שלך מדהימות ממש! אשמח לדעת אם השיטה הזו ספציפית מעבירה את התמונה גם לבד ואם את יכולה לייעץ איך אפשר לעשות את התהליך בשיטה ביתית עם אציטון כמו שרשמת ? תודה רבה!:)
תודה רבה! אני שמחה שנהנית מהבלוג. כדי להעביר לבד הייתי עובדת עם אצטון, או עם Citrasolv (חומר שאין בארץ). הטוש טוב לנייר, פחות טוב לבד, כי יש בו מעט חומר. כדי לעבוד עם אצטון צריך את האצטון הזול שעולה 2 שח בסופר, לא אצטון חדש וידידותי לסביבה. אפשר גם אצטון תעשייתי, אבל תתחילי עם הזול מהסופר. הדבר הבא שתצטרכי הוא צילומים שצולמו/הודפסו במדפסת לייזר בחנות (עובד טוב יותר ממדפסת ביתית). הופכים את התמונה על הבד/נייר, שאליו מעבירים, סופגים אצטון בצמר גפן, ומשפשפים חזק את גב התמונה, עד שהיא עוברת לנייר/בד. אפשר לשפשף גם עם גב של כפית, או כל דבר אחר שיעביר טוב יותר את התמונה. בהצלחה!! ספרי לי אם הצליח!
תודה שצירפת אותי .
שבת שלום.
איזה בלוג נפלא! איפה ניתן לרכוש טוש בלנדר?
תודה רבה, איריס! בפוסט יש קישור לרכישת הטוש מאמאזון. למיטב ידיעתי אסור לייבא אותו לארץ (בעבר היה בארץ, כך הכרתי אותו), בגלל החומר שנמצא בו.