הילדים שלי לומדים בבית ספר בהשתתפות ההורים בקליפוניה, שם אנחנו גרים. כחלק מ"השתתפות ההורים" אנחנו מחוייבים להתנדב ללמד שש שעות שבועיות. מתוך שש השעות המשפחתיות שלנו, אני מלמדת ארבע שעות אמנות בכיתות של הילדים שלי, כיתת גן (בני 5-6), וכיתה ג' (בני 8-9). מדי פעם אכתוב פה על שיעורים שלימדתי.
השבוע החלפנו את השעון לשעון קיץ, ויחד עם שעות האור שנוספו לנו, קיבלנו בחזרה גם את השמש, יצאתי להרבה הליכות, צילמתי פרחים, והם הופיעו גם ביומן שלי.
כך שהיה מאוד טבעי שפרחים יופיעו גם בשיעור בבית הספר. את הרעיון לשיעור הפרחוני הזה לקחתי מכאן, ואני מאוד מרוצה מהתוצאות שלו. אני אמנם מציגה כאן עבודות של ילדי כיתה ג', אבל אפשר לעשות את אותו הדבר גם אם כבר סיימת כיתה ג' ובית ספר בכלל, אפשר לעבוד ביומן, על קנווס או על עץ, הפרחים יוצאים יפהפיים ומשמחים בכל מקרה.
השיעור הפעם היה מעין ציור מונחה, הראיתי לילדים על הלוח איך לצייר כד פרחים בקווים מאוד פשוטים, את הפרחים ציירתי כמעין עיגולים, ואת הכד ביד חופשית מאוד. לא רציתי ללמד איך מציירים פרחים אמיתיים, אלא להדגים שאפשר בקווים מאוד פשוטים לצייר ציור שלם. אני ציירתי על הלוח, והילדים ציירו איתי, ולמרות שהם "העתיקו" מהלוח, כל אחד מהם הצליח ליצור כד שונה לחלוטין, עיטורים שונים, פרחים שונים, והיה מעניין לראות כל כך הרבה ציורים שונים, שנולדו מאותו ציור יחיד.
הילד הזה החליט לצייר דווקא עם הקצה השני של המכחול. זה לקח המון זמן, כי הצבע לא נתפס מספיק על הפלסטיק שהוא "גב" המכחול, אבל הוא התעקש, ואני תמיד שמחה לראות רעיונות יצירתיים של הילדים. מה שהיה מעניין זה שכל שאר הילדים שישבו איתו בשולחן גם התנסו בטכניקה הזאת.
המטרות העיקריות של השיעור היו לצייר בלי לפחד, ללמוד איך ליצור גוונים שונים של אותו צבע באמצעות הוספת כמויות שונות של צבע לבן, ולעבוד עם טכניקות שונות של מריחת צבע, בעיקר עם מכחול "יבש", שיוצר מריחה לא אחידה של הצבע, ולכן יוצר טקסטורה, וגם מאפשר לראות את צבע הנייר המקורי דרך הצבע. כאן אפשר לראות את תרגילי הצבע. ההנחיה הייתה ליצור פרחים בגוונים שונים על ידי הוספת לבן לצבע הבסיסי.
הילדה הזאת הגדילה לעשות ויצרה כד מקורי ומקסים כל כך לפרחים שלה.
כאן אפשר לראות את העבודה עם מכחול יבש.
התוצרים ממש מרגשים אותי! עבדנו על ניירות צבעוניים, כך שמעבר לפלטה שלנו יש גם את צבע הנייר, והכל מאוד צבעוני, משמח ואביבי!
אבל מעבר לעובדה שהציורים פשוט יפהפיים, מאד מרגש בעיניי לראות איך כל ילד וילדה הביאו את עצמם לתוך הציור, בחרו טכניקה וצבעים ועיטורים, יצרו כדים שונים ותוספות משלהם.
אם גם את רוצה לנסות את הרעיון הזה, כל מה שתצטרכי הם צבעי גואש או צבעים אקריליים, וניירות צבעוניים! התהליך פשוט ומהנה מאוד, יש קישור להסבר המקורי פה למעלה, ואני מאמינה שהתמונות מסבירות את הכל בצורה הטובה ביותר, אבל אם יש לך שאלות, אשמח לענות עליהן בתגובות.
8 תגובות
תמיד נהנית לקרוא אותך:-) בכל נושא ועניין….
תודה רבה, ליאת! איזה כיף! 🙂
הי חגית !
חן חן לך על הרעיונות המקסימים וההשראה הרבה שנותנים .
א. את עניין העברת התמונה שהייתה לי בכך בעיה (בנסותי להעביר תמונות מנישונל גאוגרפי, מסע
אחר וטבע הדברים) , פטרתי ע"י צילומם במדפסת לייזר טרם העברתי אותן באופן שהצעת .
ב. כשאת מדברת על יומן, מה גודל הדפים שאת ממליצה מה עוביים וסוגם ?
סופ"ש נעים לך.
יעל.
יופי, אני רואה שמצאת את כל ההסברים, תודה על התגובות :-))
חגית תודות אני ממש מחכה כל פעם לרעיונות שלך.את נותנת כל כך הרבה וביסודיות .בלוג נהדר לשימושים
אביב שמח
תודה רבה, אורית, זה מאוד משמח אותי לדעת שיש מי שקוראת ונהנית!!
מקסים! כמה זמן לקח השיעור הזה? (אני גם מעבירה שיעורי אמנות בכיתה של הבן שלי – גם כיתה ג', ומוקצבת לנו לכך שעה בלבד ). תודה!
אני עשיתי את זה על פני שני שיעורים, אבל שיחקנו הרבה משחקים באמצע, ובסוף גם נשאר הרבה זמן פנוי. אני חושבת שאצלך, בגלל ששעה זה מעט מאוד, וצריך גם זמן לנקות, זה יקח שני מפגשים.