את הפוסט הזה כתבתי ופרסמתי בפעם הראשונה במרץ 2009, הוא מובא כאן עם התמונות המקוריות, וטקסט מעודכן.
טכניקות להעברת תמונה הן בשבילי עולם ומלואו. כשאני רוצה תמונה מושלמת וברורה, אני מדביקה את התמונה עצמה, חדה וברורה ויפה. אבל כשאני רוצה לקבל תוצאה קצת יותר מעניינת ופחות צפויה, ישנן אינספור טכניקות להעברת תמונה שאפשר להשתמש בהן, כתבתי כאן בבלוג כבר שתי הדרכות, אחת של העברה באמצעות טוש בלנדר והשניה באמצעות טאפט שקוף.
הפעם אני רוצה להראות את הטכניקה של העברת תמונה משקף לנייר או בד, באמצעות ג'ל מדיום או צבעים אקריליים.
הטכניקה מאוד פשוטה, והחומרים מאוד זמינים, אבל חשוב לדעת שהתוצאות לא צפויות, ולא מושלמות, ובעצם זה מה שמעניין! ההבדל בין צילום או תמונה איכותיים וחלקים לבין תמונה שהעברתי במדיום זה או אחר הוא השריטות, השפשופים, הקרעים וכל מה שקורה לתמונה בדרך.
החומרים הדרושים הם נייר או בד שאליו נעביר את התמונה, מדיום ג'ל, ושקף מודפס במדפסת הזרקת דיו, כלומר, במדפסת ביתית. חשוב לשים לב: השקפים שאת קונה חייבים להיות שקפים מיוחדים להדפסה במדפסת הזרקת דיו, כמו אלה, למשל. לא השתמשתי במותג המסויים הזה, אני לא ממליצה עליו ספציפית, אלא מצביעה כאן על החשיבות שהשקף יותאם למדפסת הזרקת דיו. אלה הם שקפים שצד אחד שלהם מחוספס, וצד אחד חלק. הצד המחוספס הוא הצד עליו מדפיסים את התמונה. אפשר להדפיס כל תמונה מהצילומים האישיים שלך ועד תמונות מהאינטרנט. כאן יש לי אוסף של קישורים לאתרים חינמיים שמאפשרים הורדת תמונות להדפסה.
אז יש לנו את כל החומרים. אני הופכת את השקף לצד המודפס, המחוספס שלו, ומורחת עליו ג'ל מדיום.
זה המקום להגיד שהכמות היא "לפי העין". כמה? ככה:
אני אוהבת למרוח עם האצבע, ולא עם מכחול, כי המכחול משאיר קווים בתוצר הסופי. לפעמים זה דווקא נחמד. אפשר לנסות גם וגם. בכל מקרה, אחרי שסיימתי למרוח את הג'ל, אני הופכת התמונה, כלומר, מדביקה אותה עם המדיום שמרחתי על הנייר הקולט. אני אוהבת להשתמש בנייר מודפס או מצוייר, כי התמונה הופכת לשקופה בתהליך הזה, וכך רואים דרכה את ההדפסה.
עכשיו אני קצת מהדקת את השקף לנייר. לא יותר מדי, כי הדיו עכשיו מרוח בג'ל והצבעים עלולים להימרח (וזה, כשלעצמו, אפקט מגניב שאפשר לנסות!).
אני מחכה 2-3 דקות, ואז מרימה את השקף בעדינות רבה. אם התמונה לא יורדת בצורה הזאת, כדאי לחכות עוד דקה או שתיים.
ו…זהו! זה הכל! התמונה עברה לנייר שלי, ואפשר לעבוד איתה.
באותה הצורה בדיוק, אפשר להעביר את התמונה לבד, במקום לנייר. זה, למשל, מחזיק מפתחות שתפרתי, ועשיתי עליו העברת תמונה משקף.
בנוסף, אפשר לעשות את אותו הדבר בדיוק, עם צבעים אקריליים. זה מוסיף עוד עניין, כי הפעם התמונה שתעבור לא תהיה שקופה, אלא על רקע הצבע שאיתו בחרת להעביר אותה.
בדוגמה הבאה השתמשתי בצבע אקרילי לבן, כדי להעביר את העץ, שהודפס על שקף.
התהליך זהה. מריחה של הצבע על השקף, והדבקת השקף לנייר, באמצעות הצבע.
ועכשיו מרימים בזהירות.
וזאת התוצאה. לא לשכוח לקבל בהבנה ואהבה את הקרעים שעלולים להיווצר, כן? וכאמור, הרקע כאן הוא לבן, כי השתמשתי בצבע לבן. אם תשתמשי בצבע ורוד, הרקע יהיה ורוד, ואפשר כך לגוון ולהשתמש גם בפסים של כמה גוונים!
עבורי העברות התמונה האלה פותחות אינסוף אפשרויות. הנה קנווס שעשיתי לפני הרבה שנים, ובו שילבתי כמה טכניקות להעברת תמונה. הלב הקטן הועבר משקף, כפי שתיארתי בהדרכה כאן.
אם הגעת עד כאן, אני מקווה שנהנית ושתתנסי בטכניקה הזאת, ואשמח מאוד אם תשתפי את הפוסט, יש כאן למטה כפתורים שיאפשרו לך לשמור אותו בקלות בפינטרסט ולשתף בפייסבוק, ואולי זה יועיל לעוד מישהי! תודה! אם יש לך שאלות, אשמח לענות עליהן בתגובות, ואם התנסית בטכניקה ואת רוצה לשתף בתוצאות, אני מזמינה אותך להעלות אותן לקבוצה של הסטודיו, יש בה למעלה מ-1500 נשים שאוהבות אמנות ויצירה וחומרים ויומנים, ותורמות המון ידע ושיחות מרתקות! נשמח שתצטרפי גם!
6 תגובות
כשעובדים עם צבע לא צריך לשים מדיום?
לא צריך, הצבע הוא המדיום במקרה הזה.
תודה רבה!
תודה רבה, באמת רעיונות נחמדים מאוד
תודה רבה חגית את פשוט פותחת אינספור אפשרויות להתנסות
תודה על התגובה, אני מקווה שתנסי את זה! 🙂