השבוע ליוויתי את הכיתה של הבת שלי (כיתה א') לביקור בגלריה קטנה ויפהפייה (Palo Alto Art Center's Project Look). המקום מעודד חשיפה לאמנות והתבוננות, והמתנדבים שערכו לנו את הסיור שאלו שאלות מרתקות ועודדו אותנו לחשוב ולהרגיש כתגובה לאמנות שראינו.
לתערוכה קוראים "מפגשים", והיא מתייחסת למפגש אדם-חיה, ויש בה חיות ומפגשים מכל מיני סוגים.
מאוד נהניתי ממגוון העבודות. בהתחלה היה סרטון וידאו מרתק, אנימציה בצבעי מים, אחר כך היו פסלים מחומרים שונים, צילומים, ציורים, ועוד. ה"מיקסד" שבמיקסד מדיה בא לידי ביטוי לכל אורך התערוכה, שכל הזמן מערערת את מה שאנחנו מרגישים וחושבים מול המפגש עם החיות, חלקן נראות כמו חיות, אחרות הן יצירי כלאיים מוזרים שגורמים לנו להרגיש לא כל כך בנוח.
אין ספק שאני נהניתי יותר מהילדים, אבל אני חושבת שחשיפה לאמנות חשובה גם אם יש רמות שונות של הבנה. אהבתי מאוד את שלישיית היצורים האלה, שמזמינה התבוננות לתוך העיניים של "האחר". ליד התמונות היו גם הסברים ושאלות מרתקות, ולא רק התיאור המוזיאוני היבש של ממה התמונה עשויה. כאן היה כתוב, "מה המשמעות של התבוננות, להסתכל ממש, אל תוך עיניים של יצור אחר? האם זהו מבט אמפתי, או מבט עויין, מתגונן? ומה הוא אומר לנו על עצמינו?"
רוב העבודות בתערוכה היו מיקסד מדיה, שילובים מרתקים של חומרים.
פסלי הענק האלה של החיות היו מרשימים מאוד, הם מורכבים משכבות של צינורות, בדים שונים (הילדים זיהו מגבות מטבח, סדינים, שמיכות ובגדים), הם ספק חיות, ספק אנשים, וההבעות שלהם מדהימות. למרות הדמיון, הם נוצרו על ידי אמנים שונים.
סיימנו את הסיור בסטודיו שבו הילדים יצרו מסיכות של חיות שהם המציאו, וקישטו במגוון חומרים מעניינים, החל מצבעים ועד לניירות, נוצות, פונפונים, ועוד.
אני מקווה שנהנית מהביקור הוירטואלי. אם את גרה באזור הזה של המפרץ, התערוכה ממשיכה עד ינואר, והיא מומלצת מאוד!
7 תגובות
תערוכה מדהימה.אני אוהבת ציורים לא משנה על מה מציירים.
בעבר עסקתי בציורים על בד
כייף שלא "מפחדים" לחשוף אותם לעבודות שהתשובות שלהן לא תמיד ברורות וגם לא השאלות. פוסט נהדר, תודה
תודה, גל, זאת הייתה תערוכה מדהימה ממש, וכן, מאוד התלהבתי מכל ההסברים וההעמקה, מעניין מה הילדם לקחו מזה 🙂
תודה על העושר שאת מביאה לנו
תודה לך, על התגובה!
ורק אני בהלם שאביגייל בכיתה א'…..
🙂 לא רק את!!