לפני שלוש שנים, מיכל הביאה לסדנה שלימדתי את הספר הנהדר הזה. שלוש שנים בלבד הסתובבתי עם המחשבה שאני צריכה לקנות אותו, והנה השבוע קניתי אותו. ספר יצירתי ומקסים, שהוא בעצם משחק. הספר הזה מתבסס על משחק שיצרו האמנים הסוריאליסטיים במאה הקודמת, ונקרא exquisite corpse (מי שלמדה אצלי שיחקה אותו!). במסגרת המשחק הזה, מקפלים דף לאקורדיון, כך שרואים רק מלבן. המשתתפת הראשונה מציירת על המלבן הראשון, ומקפלת אותו בצורה שחושפת רק פס דקיק מהציור. המשתתפת הבאה בתור צריכה להמשיך את הציור מבלי לראות מה קדם לו, אלא רק את הפס הדקיק שנחשף בפניה. לאחר שהדף עובר אצל כל המשתתפות, פותחים אותו וחושפים ציור משעשע.
בספר הזה, שנקרא, בדומה למשחק, Exquisite Book, השתתפו מאה אמנים במשחק כזה.
יוצרי הספר חילקו אותו לעשרה פרקים, כשבכל פרק השתתפו עשרה יוצרים ויוצרות. כל אחד ואחת מהם ומהן ראה וראתה רק את העמוד שנוצר לפני כן, והתבקש או התבקשה להתייחס אליו ביצירה. הספר מחולק בצורה הזו לעשרה פרקים, כשכל פרק מקופל, ונפתח החוצה כמו אקורדיון.
הדפדוף בספר מאוד מהנה, והיצירות יפהפיות. כותבי הספר בחרו באמנים מוכרים ומעניינים בעלי סגנונות שונים, ומאוד מעניין לדפדף ולחפש את החיבורים והקשרים בין העמודים. כאמור, קשר ישיר קיים רק בין עמודים סמוכים, אבל לפעמים הקשר הזה מצליח להישמר לאורך כמה עמודים, וזה מרתק. לפעמים החיבורים מאוד ישירים וברורים, כמו כאן, עם החוטים/קווים.
לפעמים הקשרים נוצרים באמצעות קומפוזיציה, בפעמים אחרות בדרך התוכן, וזה תמיד מעניין.
כאן, למשל, עובר בהמשכים סיפור קטן שמקבל כל פעם פרשנות אחרת.
וכך הלאה, גם הדפדוף בספר מרגיש כמו משחק, שבו מחפשים את הקו המשותף.
אלה האמנים שהשתתפו במשחק ובספר:
גם בקבוצת הפייסבוק שלי יש כרגע קבוצת יומנים נודדים, שבמסגרתה מעבירות ביניהן המשתתפות יומנים, כל אחת יוצרת עמודים, ומשאירה התחלה בעמוד אחד, שאותו היוצרת הבאה אחריה ממשיכה. זה מרתק לראות את זה.
אני מקווה שהצלחתי להעביר כאן בתמונות מה קורה בספר, הוא נהדר!
4 תגובות
מהמם! אולי נעשה משהו בסגנון כאן? ממש בא לי.
זה לא בדיוק מה שאתן כבר עושות ביומנים הנודדים? ראיתי שאתן משאירות התחלות של עמודים והבאה בתור ממשיכה אותם!
הכנסתי לוויש ליסט!
לקח לי שלוש שנים לקנות את הספר הזה מהוויש ליסט 🙂